Bel voor een goed advies 06-25532260 info@voedingscoacheline.nl

Tips voor tijdens de Paasdagen

Samen gaan we voor resultaat

Paastips voor fase 1 en 2

Is het al bekend wat je gaat doen tijdens de paasdagen? Een goede voorbereiding is om alvast te inventariseren wat en waar je gaat eten. Er zit natuurlijk een groot verschil in of je gaat dineren bij jou thuis of gaat brunchen bij vrienden of in een restaurant.

Bij jou thuis bepaal je zelf wat er op tafel komt, maar bij een ander wordt dit toch een stuk lastiger. Bespreek deze knelpunten daarom goed met je coach en bedenk van tevoren hoe je hiermee om kan gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk en je zult dan ook merken dat de verleiding op deze manier een stuk makkelijker te weerstaan is.

Tips voor het ontbijt en de lunch

Gaat iedereen lekker aan de broodjes, croissantjes en vruchtensapjes? Zorg er dan voor dat je voldoende lekkere PS. food & lifestyle producten in huis hebt zodat je kan pakken waar je op dat moment zin in hebt. Kies bijvoorbeeld voor een lekker belegd croissantje, het meerzaden bolletje of de flensjes appel-karamel. Er is genoeg keus!

Eén van de eerste producten waar je aan denkt bij Pasen zijn eieren, want een eitje hoort erbij. Je kunt de eieren koken, bakken of klutsen. Varieer hiermee! Maak je ontbijt of lunch ook extra lekker door te kiezen voor luxere producten als gerookte zalm of (groene) asperges.

Tips voor het diner

Het diner is vaak net wat uitgebreider dan normaal, maar dat wil niet zeggen dat je daardoor geen gezonde keuze kunt maken. Je kunt ervoor kiezen om een lekker stukje vlees of vis klaar te maken en hier gekookte of gestoomde groentes bij te serveren. Voor de andere gezinsleden of gasten kun je er natuurlijk wel aardappelrozetjes, stokbrood of een andere vorm van koolhydraten bij serveren.

Wil je liever een uitgebreid diner klaarmaken bestaande uit meerdere gangen? Houd dan rekening met het volgende:

Het voorgerecht:

  • Een soepje is altijd goed en zo heb je ook meteen je benodigde portie groente te pakken. Denk hierbij aan ongebonden soepen, zoals courgette- of broccolisoep.

Het hoofdgerecht:

  • Serveer bij het hoofdgerecht verschillende soorten groenten. Kook ze kort, stoom ze of maak ze klaar in de oven.
  • Maak een kleurrijke salade met groenten en rauwkost in allerlei kleuren.
  • Kies bij het hoofdgerecht voor mager vlees zoals rosbief, kalkoen of kip(rollade). Kijk op de fasekaart voor meer geschikte vleessoorten.
  • Alle soorten vis zijn geschikt. Je kunt een hele vis uit de oven serveren of mooie filets bakken.
  • Sausjes zijn vaak erg vet en worden meestal gemaakt op basis van een roux (boter, bloem en vocht). Bloem bevat veel koolhydraten en is dus niet geschikt tijdens fase 1. Maak zelf een sausje op basis van magere kwark of kookroom light met verse kruiden naar keuze.

Het nagerecht:

  • Zo’n 2 à 2,5 uur na het brunchen of dineren is het natuurlijk tijd voor een tussendoortje van PS. food & lifestyle. Zin in iets zoets? Kies dan bijvoorbeeld voor de lekkere wafeltjes, repen of de koeken bij een kop koffie of thee.
  • Heb je onze paaseitjes gescoord bij je coach? Zet deze dan gezellig op tafel, maar let wel op: deze tellen als extraatje. Neem er dus maximaal één per dag

Ga je bij vrienden of familie eten? Breng ze op de hoogte dat je het PS. food & lifestyle programma volgt en vraag of ze hier rekening mee willen houden. Je kunt natuurlijk ook voorstellen om zelf een lekkere én verantwoorde maaltijd mee te nemen. Dan ben je verzekerd van voldoende groentes en ben je ook meteen attent: twee vliegen in één klap.

En verder…

  • Heb je moeite om geen wijntje te drinken? Zet dan een mooie karaf water op tafel en doe hier wat citroen- en limoenschijfjes, verse munt of komkommer in. Op deze manier heb je heerlijk fris water met een smaakje. Het ziet er ook nog eens gezellig uiten zo zal je de wijn niet eens missen.

Paastips vanaf fase 3 en voor iedereen die op gewicht wil blijven

Je dag in balans

Het ontbijt, brunch en diner zijn vaak uitgebreid en energierijk. Eet de rest van de dag daarom calorie- en koolhydraatarm en eiwitrijk. Neem als lunch bijvoorbeeld een salade met magere vis of vlees en neem geen koolhydraatbron zoals brood. Ook een goedgevuld groentesoepje is een lekker lunchgerecht.

Wil je uitpakken en vind je luxe broodjes echt bij een paasontbijt horen? Kies dan voor het brood van onze gewichtsbehoudlijn PS. protein rich bread of een volkoren variant. Ook roerei met gerookte zalm en bieslook is een heerlijk gezond en feestelijk ontbijt. Voeg de bieslook en zalm pas de laatste minuut toe.

Born: https://www.psfoodandlifestyle.nl/nieuws/tips-voor-tijdens-de-paasdagen?

Hoe weet ik of coaching iets voor mij is?

Wil je meer weten dan mag je me uiteraard altijd bellen,
hiernaast een aantal vragen die mij het meest gesteld worden.

 

Ik heb lactose-intolerantie, kan ik het afslankprogramma van PS. food & lifestyle volgen?
Ja, de meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen de producten van PS. food & lifestyle goed verdragen. Lactose is een melksuiker en dit komt slechts in zeer kleine mate voor in de PS. food & lifestyle producten. De hoeveelheid lactose die lactose-intoleranten kunnen verdragen varieert echter van persoon tot persoon. De European Food Safety Authority (EFSA)concludeert daarom dat er geen aan te bevelen hoeveelheid lactose op te stellen valt. Sommige mensen met lactose-intolerantie krijgen al klachten na inname van minder dan 6 gram lactose. Meestal wordt een eenmalige dosis van 12 gram lactose goed verdragen, terwijl een dosis van 24 gram meestal tot symptomen leidt. Het lijkt erop dat veel patiënten 20 tot 24 gram lactose per dag kunnen verdragen, mits ze de inname verspreiden over de dag en consumeren samen met andere voedingsstoffen. De EFSA heeft ook advies uitgebracht over de hoeveelheid lactose bij de erfelijke stofwisselingsziekte galactosemie. Kinderen en volwassenen met galactosemie dienen melk, melkproducten en lactose als ingrediënt zoveel mogelijk te vermijden. Het streven is een totale dagelijkse lactose inname van ongeveer 25 mg/100 kcal.
Ik heb een koemelkeiwitallergie, kan ik het afslankprogramma PS. food & lifestyle volgen?
Koemelkallergie is een abnormale reactie van het afweersysteem op het eiwit in koemelk. Het afweersysteem ziet de eiwitten in de melk onterecht als schadelijk voor het lichaam en doet een aanval om ze af te weren. Deze reacties van het afweersysteem kunnen variëren van mild tot ernstig en de klachten kunnen heel verschillend zijn.

Bijna alle producten van PS. food & lifestyle bevatten melkeiwitten, het is daarom helaas niet mogelijk om het programma te volgen. 

Let op: een koemelkeiwitallergie wordt vaak verward met een lactose intolerantie. Hierbij is men niet allergisch voor de eiwitten in melk, maar overgevoelig voor lactose (melksuiker). Meer informatie hierover vind je onder het kopje: lactose-intolerantie.

Ik heb een soja allergie, kan ik het PS. food & lifestyle programma volgen?
Ja, dat kan. Soja behoort tot de familie van de peulvruchten. De zaden ofwel de sojabonen zijn het eetbare gedeelte van de plant. Ze zijn vooral rijk aan eiwitten en hebben een hoge biologische waarde waardoor ze een belangrijke voedingsbron zijn. Een deel van de PS. food & lifestyle producten bestaat hierom voor een deel uit soja-eiwit. 

Er zijn echter steeds meer PS. food & lifestyle producten bijgekomen welke soja-vrij zijn. Voor de volledige lijst met soja-vrije producten kun je terecht bij een PS. food & lifestyle coach.  

Mag ik PS. food & lifestyle volgen tijdens mijn zwangerschap?
Als je zwanger bent kun je beter geen dieet volgen en dit geldt ook voor PS. food & lifestyle. Je ongeboren kindje heeft alle voedingsstoffen hard nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Het is wel verstandig om toegevoegde suikers te vermijden. Dit helpt om niet onnodig veel aan te komen en is ook beter in verband met het voorkomen van zwangerschapsdiabetes.
Ik heb geen honger tijdens het PS. food & lifestyle programma, kan ik dan een product minder nemen?
Nee, dat is niet de bedoeling. Tijdens het programma is de bloedsuikerspiegel zeer stabiel vanwege de afwezigheid van (snelle) suikers. Dit zorgt ervoor dat je geen honger hebt. Op zich is dat fijn. Het is echter wel een absolute must om de aanbevolen hoeveelheid producten in te nemen, omdat je anders te weinig bouwstoffen binnenkrijgt. Hierdoor neemt de spiermassa af en wordt de stofwisseling vertraagd wat uiteindelijk leidt tot het jojo-effect. Neem dus altijd het aantal producten dat je met jouw PS. food & lifestyle coach hebt afgesproken.

Begin vandaag met je nieuwe ik. Stuur mij een berichtje en we plannen een afspraak hoe we samen resultaten gaan boeken.

1 + 14 =